culinaire
zaken
.nl
Tahoe Goreng I
(Gebakken en gevulde tahoe)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
2
2
1
1
1
0.50
0.25
-
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
teentje
eetlepel
bosje
naar smaak
gehakt (runder-)
tahoe
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Elk blok tahoe in plakken van 3 centimeter dikte snijden. De plakken schuin doormidden snijden en voorzichtig uithollen. De uitgenomen tahoe met het gehakt vermengen. De uien, knoflook en selderij heel fijn snijden. Het ei in een schaal klutsen en daarna het gehakt en alle ingredienten erbij doen en alles goed mengen. De uitgeholde stukken tahoe met het mengsel vullen en iets aandrukken. De gevulde tahoe in ruim olie lichtbruin bakken. Het vuur mag niet te groot zijn, anders is de tahoe bruin en het vulsel nog niet gaar. Bij deze gevulde tahoe kan men een sausje geven van ketjap, sambal, citroensap, wat zout en een 0.5 theelepel suiker.
Voedings-
waarde
Energie1204 KiloJoules
287 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
16 gram
1 gram