culinaire zaken .nl |
Tahoe Goreng I (Gebakken en gevulde tahoe) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 2 2 1 1 1 0.50 0.25 - |
gram stuks stuks stuks theelepel teentje eetlepel bosje naar smaak |
gehakt (runder-) tahoe ui ei (kip) sap (citroen-) knoflook ketjap (manis) selderij (blad-) zout | ||
Berei- ding |
Elk blok tahoe in plakken van 3 centimeter dikte snijden. De plakken schuin doormidden snijden en voorzichtig uithollen. De uitgenomen tahoe met het gehakt vermengen. De uien, knoflook en selderij heel fijn snijden. Het ei in een schaal klutsen en daarna het gehakt en alle ingredienten erbij doen en alles goed mengen. De uitgeholde stukken tahoe met het mengsel vullen en iets aandrukken. De gevulde tahoe in ruim olie lichtbruin bakken. Het vuur mag niet te groot zijn, anders is de tahoe bruin en het vulsel nog niet gaar. Bij deze gevulde tahoe kan men een sausje geven van ketjap, sambal, citroensap, wat zout en een 0.5 theelepel suiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1204 KiloJoules 287 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 16 gram 1 gram |