culinaire
zaken
.nl
Sate Tjampoer Tani
(Gemengde sate)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
125
12
4
2
1
1
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
varkensvlees
champignon ingrediënt info
saucijs
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
komijn
laos (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden heel fijn gesneden.

Snij het varkensvlees in grote dobbelstenen. Breng wat water aan de kook en laat de saucijsjes even meekoken. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Maak een marinade van 1 kopje ketjap manis, de uien, knoflook, zout, peper en laos. Vermeng het vlees goed in de marinade en laat dit minstens 1 uur intrekken. Ook de champignons (middelgroot) mee marineren. Rijg het vlees, champignons en saucijsjes om en om aan pennen. Rooster of grill ze en natuurlijk een satesaus erover.
Voedings-
waarde
Energie1363 KiloJoules
325 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
24 gram
2 gram