culinaire zaken .nl |
Sate Tjampoer Tani (Gemengde sate) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 125 12 4 2 1 1 1 - - |
gram gram stuks eetlepel stuks teentje theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
varkensvlees champignon saucijs ketjap (manis) ui knoflook komijn laos (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden heel fijn gesneden. Snij het varkensvlees in grote dobbelstenen. Breng wat water aan de kook en laat de saucijsjes even meekoken. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Maak een marinade van 1 kopje ketjap manis, de uien, knoflook, zout, peper en laos. Vermeng het vlees goed in de marinade en laat dit minstens 1 uur intrekken. Ook de champignons (middelgroot) mee marineren. Rijg het vlees, champignons en saucijsjes om en om aan pennen. Rooster of grill ze en natuurlijk een satesaus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1363 KiloJoules 325 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 24 gram 2 gram |