culinaire zaken .nl |
Sate Pentoel Timor (Sate uit Timor) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 4 2 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 |
gram stuks eetlepel stuks stuks theelepel teentje stuks eetlepel theelepel theelepel |
gehakt (half-om-half) kemirie (noot) kokos peper (rood) ei (kip) trassi knoflook ui suiker (basterd-,bruin) komijn ketoembar | ||
Berei- ding |
De kemiris worden fijngestampt. De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden fijngesneden. De ui wordt fijngesneden. De kokos (1 kopje) dient van te voren geweekt te worden. Het ei wordt geklutst. Meng het gehakt goed met de ingredienten, het ei en de uitgelekte kokos. Maak er kikkerballetjes van. Doe er een houten prikker in en bak ze in de hete olie knappend bruin. Doe er een sate- of pangsitsaus overheen. Ook dippen kan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2352 KiloJoules 560 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 23 gram 3 gram |