culinaire zaken .nl |
Sate Oedang Dan Ketjap (Garnalensate met ketjapsaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 10 6 6 5 4 3.50 1 0.50 0.50 |
gram teentje theelepel eetlepel theelepel theelepel eetlepel stuks theelepel theelepel |
garnaal (Noors) knoflook sap (citroen-) ketjap (manis) sambal oelek djahe olie (zonnebloem-) ui komijn asem (zonder pit) | ||
Berei- ding |
Garnalen afspelen. Boven een kom 8 teentjes knoflook uitpersen en 4 theelepels sambal, djahe, circa 3 eetlepels water en de garnalen toevoegen. Door elkaar roeren en 5 uur op een koele plaats laten staan. Af en toe omscheppen. Intussen de ui heel fijn snipperen. Dan in een kom de ui, ketjap, 0.5 theelepel sambal, djinten, citroensap, asem, 1.5 eetlepel olie en 1 eetlepel water. De resterende 2 teentjes knoflook erboven uitpersen en door elkaar roeren. 20 sateprikkers circa 3 uur in bak water leggen. Grill invetten met olie. Garnalen aanrijgen en op folie leggen. In circa 10 minuten de garnalen goudbruin roosteren. Halverwege keren. Sate's op eden schaal leggen waarbij de ketjapsaus apart bij wordt gegeven. Lekker bij de nasi goreng en chinese kool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 505 KiloJoules 120 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 1 gram |