culinaire
zaken
.nl
Sate Oedang Dan Ketjap
(Garnalensate met ketjapsaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
10
6
6
5
4
3.50
1
0.50
0.50
gram
teentje
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
garnaal (Noors)
knoflook ingrediënt info
sap (citroen-)
ketjap (manis)
sambal oelek
djahe
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
komijn
asem (zonder pit) ingrediënt info
Berei-
ding
Garnalen afspelen. Boven een kom 8 teentjes knoflook uitpersen en 4 theelepels sambal, djahe, circa 3 eetlepels water en de garnalen toevoegen. Door elkaar roeren en 5 uur op een koele plaats laten staan. Af en toe omscheppen. Intussen de ui heel fijn snipperen. Dan in een kom de ui, ketjap, 0.5 theelepel sambal, djinten, citroensap, asem, 1.5 eetlepel olie en 1 eetlepel water. De resterende 2 teentjes knoflook erboven uitpersen en door elkaar roeren. 20 sateprikkers circa 3 uur in bak water leggen. Grill invetten met olie. Garnalen aanrijgen en op folie leggen. In circa 10 minuten de garnalen goudbruin roosteren. Halverwege keren. Sate's op eden schaal leggen waarbij de ketjapsaus apart bij wordt gegeven. Lekker bij de nasi goreng en chinese kool.
Voedings-
waarde
Energie505 KiloJoules
120 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
1 gram