culinaire
zaken
.nl
Sate Madoera
(Sate uit Madoera)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
4
2
2
2
1
1
1
1
0.50
gram
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
varkensvlees
kemirie (noot)
kokos
knoflook ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
djeroek poeroet
ketoembar
kurkuma (poeder)
kentjoer (poeder)
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt.

Snij het vlees in dobbelstenen. Vermeng alle kruiden met de kokos en de djeroek poeroet. Doe er dan het vlees en de azijn bij. Meng het vlees goed met de kruiden en laat dit 1 uur intrekken. Prik dan het vlees aan pennen en rooster of grill ze knappend bruin. Van het overgebleven mengsel kan een pindasaus gemaakt worden.
Voedings-
waarde
Energie1841 KiloJoules
438 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
25 gram
4 gram