culinaire zaken .nl |
Sate Madoera (Sate uit Madoera) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 4 2 2 2 1 1 1 1 0.50 |
gram stuks eetlepel teentje eetlepel stuks theelepel stuks theelepel theelepel theelepel |
varkensvlees kemirie (noot) kokos knoflook azijn ui trassi djeroek poeroet ketoembar kurkuma (poeder) kentjoer (poeder) | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt. Snij het vlees in dobbelstenen. Vermeng alle kruiden met de kokos en de djeroek poeroet. Doe er dan het vlees en de azijn bij. Meng het vlees goed met de kruiden en laat dit 1 uur intrekken. Prik dan het vlees aan pennen en rooster of grill ze knappend bruin. Van het overgebleven mengsel kan een pindasaus gemaakt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1841 KiloJoules 438 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 25 gram 4 gram |