culinaire zaken .nl |
Sate Lemboet (Sate van kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 8 8 5 5 4 4 4 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram theelepel theelepel stuks stuks theelepel theelepel teentje stuks theelepel theelepel theelepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kokos (geraspt) sambal oelek ketoembar kemirie (noot) djeroek poeroet djahe komijn knoflook ui sereh (poeder) kentjoer (poeder) trassi olie (zonnebloem-) laos (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Fruit 1 fijngesneden ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 1 eetlepel sambal in olie. Meng de kokos, gemalen kemiris 1 fijngesneden ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en de overige kruiden. Vermeng nu de gefruite kruiden met de andere en breng het mengsel op smaak met zout. Draai er balletjes van en rooster die bruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 942 KiloJoules 224 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 4 gram 4 gram |