culinaire
zaken
.nl
Sate Lemboet
(Sate van kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
8
8
5
5
4
4
4
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
theelepel
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
teentje
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kokos (geraspt)
sambal oelek
ketoembar
kemirie (noot)
djeroek poeroet
djahe
komijn
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
sereh (poeder)
kentjoer (poeder)
trassi
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
laos (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Fruit 1 fijngesneden ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 1 eetlepel sambal in olie. Meng de kokos, gemalen kemiris 1 fijngesneden ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en de overige kruiden. Vermeng nu de gefruite kruiden met de andere en breng het mengsel op smaak met zout. Draai er balletjes van en rooster die bruin.
Voedings-
waarde
Energie942 KiloJoules
224 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
4 gram
4 gram