culinaire
zaken
.nl
Sate Babi Spesial
(Sate van varkenshaas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
5
16
6
5
3
2
2
2
2
1
1
1
1
1
gram
centiliter
plakje
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
teentje
varkenshaas
sherry (droog)
spek (ontbijt-)
pindakaas
kokos
sambal manis
mosterd (scherp)
banaan ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ketjap (manis)
djahe
ketoembar
honing (vloeibaar)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
Berei-
ding
Allereerst sateprikkers in ruim koud water leggen. Maak dan een marinade van de ketjap, sherry, honing, mosterd, djahe, ketoembar en uitgeperste knoflook. Alles goed door elkaar roeren. Varkenshaas in 16 gelijke stukken snijden en door de marinade mengen. Tenminste 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Af en toe omscheppen. Grill circa 10 minuten voorverwarmen in de hoogste stand. Intussen in een steelpan 2 deciliter water en pindakaas al roerend zachtjes aan de kook brengen. Blijven roeren tot de pindakaas is opgelost. Varkenshaas uit de marinade nemen en droogdeppen. Marinade bewaren. Bananen (niet te rijp) in stukjes snijden en stevig omwikkelen met een plakje spek. Om en om aan de sateprikkers rijgen: 2 stukjes varkenshaas en 2 banaan-spekrolletjes. Spiesjes op rooster circa 9 centimeter onder de grill in circa 10 minuten goudbruin en gaar grilleren, af en toe keren. Lekbak eronder schuiven. Intussen sambal manis, 3 eetlepels geraspte kokos en achtergehouden marinade door de pindasaus roeren. Al roerende weer zachtjes aan de kook brengen. Op smaak afmaken met citroensap. Spiesjes over 4 borden verdelen en op elk bord 2 eetlepels pinda-kokossaus ernaast scheppen. Rest van de geraspte kokos erover strooien. Rest van de saus in een sauskom doen en erbij geven. Lekker met rijst en roergebakken spitskool met tauge.
Voedings-
waarde
Energie2995 KiloJoules
713 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
38 gram
6 gram