culinaire zaken .nl |
Sate Babi II (Sate van varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 7.50 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram centiliter theelepel stuks theelepel teentje theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
varkensvlees santen trassi ui ketoembar knoflook kurkuma (poeder) suiker (basterd-,bruin) komijn zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. Snij het vlees in dobbelstenen. Vermeng het met de kruiden en de santen. Laat dit een paar uur intrekken. Rijg ze dan aan pennen. Bij het barbecuen kan men bij het omdraaien van de saate's wat van het overgebleven sap erover gieten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1573 KiloJoules 375 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 23 gram 1 gram |