culinaire zaken .nl |
Sambal Peteh (Sambal met petehbonen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 10 4 4 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram centimeter theelepel teentje theelepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks pot naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) santen (blok) sambal oelek knoflook laos (poeder) ui olie (zonnebloem-) trassiwater asem (water) sereh (vers) peteh (boon) zout | ||
Berei- ding |
Stamp en braad de kruiden, behalve de sereh. Meng de sambal, trassi en asem door het mengsel. Even laten doorkoken en dan de petehbonen, garnalen en santen toevoegen. Dit mengsel laten doorkoken tot de olie boven komt drijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1011 KiloJoules 241 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 13 gram 1 gram |