culinaire
zaken
.nl
Sambal Malakka
(Sambal uit malakka)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
10
5
3
2
2
1
1
-
deciliter
stuks
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
santen ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
trassi
sereh (vers)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De rode lomboks worden ontdaan van de pitjes. Voor de stengen sereh kan men ook 1 theelepel serehpoeder gebruiken. De uien, knoflook en lombok kunnen ook in een vleesmolen fijngehakt worden. Fruit in wat olie de trassi (iets meer dan normaal), knoflook, ui en de lombok. Voeg het asemwater toe en laat alles op een klein vuur sudderen. Na circa 10 niuten de santen erbij en goed door laten koken tot het ingedikt is. Afmaken met wat zout
Voedings-
waarde
Energie815 KiloJoules
194 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
4 gram
3 gram