culinaire zaken .nl |
Sambal Malakka (Sambal uit malakka) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Malakka | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 10 5 3 2 2 1 1 - |
deciliter stuks teentje stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel naar smaak |
santen peper (rood) knoflook ui asem (water) trassi sereh (vers) olie (zonnebloem-) zout | ||
Berei- ding |
De rode lomboks worden ontdaan van de pitjes. Voor de stengen sereh kan men ook 1 theelepel serehpoeder gebruiken. De uien, knoflook en lombok kunnen ook in een vleesmolen fijngehakt worden. Fruit in wat olie de trassi (iets meer dan normaal), knoflook, ui en de lombok. Voeg het asemwater toe en laat alles op een klein vuur sudderen. Na circa 10 niuten de santen erbij en goed door laten koken tot het ingedikt is. Afmaken met wat zout | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 815 KiloJoules 194 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 4 gram 3 gram |