culinaire zaken .nl |
Sambal Ketjap Terlaloeh Pedis (Sambal Ketjap erg heet) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 1 1 1 1 - |
theelepel teentje eetlepel zakje theelepel eetlepel naar smaak |
sap (citroen-) knoflook suiker (basterd-,bruin) peper (rawit,gedroogd) trassi azijn ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Kook de rawit in water gaar. De rawit is gaar als hij tussen te vingers is fijn te knijpen. Uit laten lekken in een vergiet. Wrijf dan de trassi, knoflook en rawit tezamen goed fijn. (In de vleesmolen bv) Doe het mengsel in een schaal of potje en maak het af met ketjap, suiker en azijn (citroensap). Let goed op de smaak, de azijn mag niet overheersen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 66 KiloJoules 16 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 0 gram 0 gram |