culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Telor I (Gekruide eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 5 4 4 3 1 1 1 1 1 |
deciliter centimeter stuks stuks theelepel teentje stuks theelepel stuks eetlepel |
water santen (blok) ei (kip) kemirie (noot) sambal oelek knoflook ui laos (poeder) salam (blad) suiker (bruin) | ||
Berei- ding |
Uien fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Kemiris fijnstampen. Fruit in wat olie alle ingredienten behalve de eieren. De eieren worden gehalveerd en op een platte schaal gelegd. De kruidenbrij laten doorkoken totdat het een dik sausje geworden is. Eventueel kan het sausje met wat bloem gebonden worden. Giet voor het opdienen de saus over de eieren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 971 KiloJoules 231 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 10 gram 2 gram |