culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Snijboon
(Gekruide snijbonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
100
100
3
1
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boon (snij-)
santen ingrediënt info
gehakt (half-om-half)
garnaal (Hollands,gepeld)
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
trassi
ketoembar
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Fruit in wat olie de fijngesneden ui en knoflook, de trassi en fijngestampte kemirie totdat de uien bruin zijn. Voeg dan het gehakt toe en roer regelmatig om tot het gehakt korrelig en bruin is. Doe de garnalen erbij, maak naar smaak af met de overige kruiden. Als laatste op een klein vuur de snijbonen en de santen (of melk) erbij. Laat de snijbonen niet helemaal gaar worden vooral als men bliksnijbonen gebruikt.
Voedings-
waarde
Energie1231 KiloJoules
293 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
13 gram
2 gram