culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Snijboon (Gekruide snijbonen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 100 100 3 1 1 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter gram gram stuks stuks theelepel teentje theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
boon (snij-) santen gehakt (half-om-half) garnaal (Hollands,gepeld) kemirie (noot) ui laos (poeder) knoflook sambal oelek trassi ketoembar zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de fijngesneden ui en knoflook, de trassi en fijngestampte kemirie totdat de uien bruin zijn. Voeg dan het gehakt toe en roer regelmatig om tot het gehakt korrelig en bruin is. Doe de garnalen erbij, maak naar smaak af met de overige kruiden. Als laatste op een klein vuur de snijbonen en de santen (of melk) erbij. Laat de snijbonen niet helemaal gaar worden vooral als men bliksnijbonen gebruikt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1231 KiloJoules 293 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 13 gram 2 gram |