culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Oedang Kiong (Gekruide garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.25 200 5 2 2 1 1 1 1 1 0.50 0.25 - |
deciliter gram teentje stuks stuks theelepel stuks eetlepel theelepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
santen garnaal (gedroogd) knoflook peper (rood) djeroek poeroet laos (poeder) ui olie (zonnebloem-) trassi asem (water) sereh (vers) suiker zout | ||
Berei- ding |
Week of wel de garnalen. De uien, knoflook en lomboks fijnmaken en met de diverse kruiden, behalve de djeroek poeroet, in olie fruiten. Hierna worden djeroek poeroet en asemwater toegevoegd, waarna het gerecht even moet sudderen. Nu worden de garnalen en santen toegevoegd en zolang omgeroerd, totdat de garnalen gaar zijn en de sambal een rode kleur heeft aangenomen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 992 KiloJoules 236 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 2 gram |