culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Oedang Kiong
(Gekruide garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.25
200
5
2
2
1
1
1
1
1
0.50
0.25
-
deciliter
gram
teentje
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
santen ingrediënt info
garnaal (gedroogd)
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
djeroek poeroet
laos (poeder)
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
trassi
asem (water) ingrediënt info
sereh (vers)
suiker
zout
Berei-
ding
Week of wel de garnalen. De uien, knoflook en lomboks fijnmaken en met de diverse kruiden, behalve de djeroek poeroet, in olie fruiten. Hierna worden djeroek poeroet en asemwater toegevoegd, waarna het gerecht even moet sudderen. Nu worden de garnalen en santen toegevoegd en zolang omgeroerd, totdat de garnalen gaar zijn en de sambal een rode kleur heeft aangenomen.
Voedings-
waarde
Energie992 KiloJoules
236 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
3 gram
2 gram