culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Makreel (Gekruide makreel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 5 4 2 2 2 1 1 0.50 - |
deciliter centimeter stuks eetlepel stuks stuks teentje theelepel theelepel naar smaak |
water santen (blok) peper (rood) olie (zonnebloem-) makreel (vers) ui knoflook laos (poeder) trassi zout | ||
Berei- ding |
Verwijder de graten van de makrelen. Fruit de gesnipperde uien, knoflook, lomboks, trassi en laos in de olie. Blus dit af met het water en smelt hierin de santen. Roer alles zorgvuldig. Wanneer de santen is opgelost, de makrelen in de saus doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1495 KiloJoules 356 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 46 gram 1 gram |