culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Lombok
(Gekruide lombok)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
5
2
2
1
1
1
1
1
0.25
-
stuks
centimeter
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
peper (rood) ingrediënt info
santen (blok) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
djeroek poeroet
asem (water) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
laos (poeder)
trassi
ui ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
Snij de lomboks fijn en ontpit ze. Fruit nu de ui met de knoflook, laos, zout en trassi. Daarna voegt men de lomboks en djeroek poeroet toe. Wanneer de lomboks halfgaar zijn wordt het asemwater erbij gedaan. Het geheel even laten doorbakken waarna de santen wordt toegevoegd. Alles laten koken tot de olie boven komt.
Voedings-
waarde
Energie527 KiloJoules
125 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
1 gram