culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Lombok (Gekruide lombok) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 5 2 2 1 1 1 1 1 0.25 - |
stuks centimeter teentje stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel stuks eetlepel naar smaak |
peper (rood) santen (blok) knoflook djeroek poeroet asem (water) olie (zonnebloem-) laos (poeder) trassi ui suiker zout | ||
Berei- ding |
Snij de lomboks fijn en ontpit ze. Fruit nu de ui met de knoflook, laos, zout en trassi. Daarna voegt men de lomboks en djeroek poeroet toe. Wanneer de lomboks halfgaar zijn wordt het asemwater erbij gedaan. Het geheel even laten doorbakken waarna de santen wordt toegevoegd. Alles laten koken tot de olie boven komt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 527 KiloJoules 125 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 1 gram |