culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kol Telor (Gekruide kool met ei) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 1 1 1 1 1 1 - - - |
gram stuks teentje theelepel stuks theelepel theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kool (spits-) ei (kip) ![]() knoflook ![]() sambal oelek ui ![]() laos (poeder) trassi salam (blad) zout peper ![]() nootmuskaat ![]() | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de fijngesneden ui en knoflook, de trassi, sambal, laos en het blaadje salam. Zijn de uien bruin, voeg dan de kool toe. Goed doorroeren, de kool mag niet te gaar worden. Als laatste roert men er 2 geklutste eieren doorheen totdat deze kruimelig zijn. Zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 408 KiloJoules 97 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 7 gram 4 gram |