culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kol III (Gekruide kool) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 8 6 4 2 1 1 - |
deciliter gram theelepel teentje centimeter stuks eetlepel theelepel naar smaak |
santen kool (wit) sambal oelek knoflook sereh ui olie (zonnebloem-) laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Zowel uien als knoflook worden fijngesneden en met de sambal en de kruiden aangefruit. De in kleine reepjes gesneden kool wordt nu toegevoegd en meegebakken tot ze halfgaar is. Dan de santen toevoegen en het geheel met de deksel op de pan laten gaar stoven. Om het gerecht te verfijnen kan men enkele verse garnalen en wat citroensap erdoor mengen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1345 KiloJoules 320 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 5 gram 3 gram |