culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kol III
(Gekruide kool)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
8
6
4
2
1
1
-
deciliter
gram
theelepel
teentje
centimeter
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
kool (wit)
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
sereh
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
Zowel uien als knoflook worden fijngesneden en met de sambal en de kruiden aangefruit. De in kleine reepjes gesneden kool wordt nu toegevoegd en meegebakken tot ze halfgaar is. Dan de santen toevoegen en het geheel met de deksel op de pan laten gaar stoven. Om het gerecht te verfijnen kan men enkele verse garnalen en wat citroensap erdoor mengen.
Voedings-
waarde
Energie1345 KiloJoules
320 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
5 gram
3 gram