| culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Koewah (Gekruide kip of vlees) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 200 50 5 5 2 2 1 1 1 1 1 - |
gram gram teentje centimeter stuks stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
kip boon (snij-) knoflook ![]() santen (blok) ![]() peper (rood) ![]() djeroek poeroet ui ![]() olie (zonnebloem-) ![]() asem (water) ![]() laos (poeder) trassi zout | ||
| Berei- ding |
Braad de kruiden met het fijngemalen vlees of kip en de boontjes. Het asemwater, santen en djeroek poeroet later toevoegen. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 940 KiloJoules 224 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 17 gram 1 gram |