culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Godok I (Gekruide boontjes en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 100 10 4 4 2 2 2 2 2 1 0.25 - |
gram gram gram centimeter stuks stuks eetlepel stuks stuks teentje theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) garnaal (Hollands,gepeld) petehboon (diepvries) santen (blok) peper (groen) peper (rood) olie (zonnebloem-) ui ui knoflook laos (poeder) trassi suiker zout | ||
Berei- ding |
Snij de boontjes, groene lomboks, de twee uien en petehbonen heel fijn en wrijf de kruiden zo fijn mogelijk. Fruit de kruiden in 2 eetlepels olie, blus het af met zoveel water, dat de groenten erin gaar kunnen koken. Als de groenten gaar zijn, de santen en garnalen toevoegen en het gehele mengsel nog 5 minuten laten doorkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1306 KiloJoules 311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 12 gram 3 gram |