culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Djagoeng (Gekruide mais met gehakt en paprika) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 3 1 1 1 1 - - - |
gram stuks teentje blik stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) paprika (rood) knoflook mais (blik) ui trassi zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Ui fijnsnijden. Paprika in blokjes snijden. Het blikje mais laten uitlekken. Fruit in wat olie de uien, trassi, knoflook en de paprika (i.p.v. 3 rode kan ook 2 rode en 1 groene of 2 groene en 1 rode) totdat de uien bruin zijn. Doe er het gehakt bij en maak af met de kruiden. Het gehakt moet rullig zijn voordat de mais er als laatste bijgaat. Serveer dit gerecht bij warme witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 930 KiloJoules 221 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 10 gram 4 gram |