culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Broccoli (Gekruide broccoli) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 3 1 1 1 0.25 - - |
gram stuks stuks eetlepel teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
broccoli ei (kip) ui (sjalot) ketjap (manis) knoflook sap (citroen-) suiker zout peper | ||
Berei- ding |
De broccoli in stukken snijden, (de bloemen zo groot als een rijksdaalder en met de steeltjes eraan) de dikke steel ook in stukken snijden en het geheel met een beetje zout en wat water halfgaar koken en daarna goet uit laten lekken. Fruit in wat olie de knoflook en uitjes heel licht, dan de broccoli erbij en mee laten bakken totdat het gaar bruinen. Dan de geklopte eieren en de rest van de ingredienten erbij doen. Het geheel goed mengen. Wel zorgen dat het niet aanbrandt, het vuur op klein zetten en verder mengen totdat het geheel gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 395 KiloJoules 94 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 9 gram 3 gram |