culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Boontjes Oedang Reboeng (Gekruide sperziebonen met garnalen en bamboespruiten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 200 100 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 0.25 - |
deciliter gram gram theelepel theelepel stuks theelepel teentje gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
santen boon (sperzie-,vers) garnaal (Hollands,gepeld) sambal oelek laos (poeder) salam (blad) trassi knoflook bamboe (scheut) asem (water) ui olie (zonnebloem-) suiker (basterd-,bruin) ve-tsin zout | ||
Berei- ding |
Snipper de ui en de knoflook. Wrijf de snippers met de trassi en de sambal fijn. Fruit dit in een beetje olie samen met de salam en laos. Voeg dan de santen toe en kook dit tot een dikke saus ontstaat. Breng deze op smaak met zout, ve-tsin, asemwater en eventueel wat bruine basterdsuiker. Voeg de sperziebonen, bamboespruiten (1 blikje) en garnalen toe. Laat het geheel door en door warm worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1424 KiloJoules 339 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 10 gram 2 gram |