culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Boontjes Oedang Reboeng
(Gekruide sperziebonen met garnalen en bamboespruiten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
200
100
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
0.25
-
deciliter
gram
gram
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
teentje
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
garnaal (Hollands,gepeld)
sambal oelek
laos (poeder)
salam (blad)
trassi
knoflook ingrediënt info
bamboe (scheut) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
ve-tsin
zout
Berei-
ding
Snipper de ui en de knoflook. Wrijf de snippers met de trassi en de sambal fijn. Fruit dit in een beetje olie samen met de salam en laos. Voeg dan de santen toe en kook dit tot een dikke saus ontstaat. Breng deze op smaak met zout, ve-tsin, asemwater en eventueel wat bruine basterdsuiker. Voeg de sperziebonen, bamboespruiten (1 blikje) en garnalen toe. Laat het geheel door en door warm worden.
Voedings-
waarde
Energie1424 KiloJoules
339 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
10 gram
2 gram