culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Betawi Asem Manis (Gekruide kip of varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 750 5 2 2 2 2 1 1 - |
kilogram gram stuks eetlepel eetlepel teentje eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
kip varkensvlees (mager) peper (rood) trassiwater azijn knoflook asem (water) ui suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de kip of vlees (in stukken) met zout in en in olie bakken. De kruiden mengen met het vleesvocht en over de kip of vlees gieten. Samen laten doorkoken totdat het ingedikt is. Daarna de suiker en azijn er doorheen roeren. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2353 KiloJoules 560 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 76 gram 1 gram |