culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Bajem (Gekruide spinazie) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 2 1 1 1 1 - - |
kilogram gram stuks stuks teentje theelepel stuks naar smaak naar smaak |
spinazie (vers) gehakt (half-om-half) ui tomaat knoflook trassi paprika (groen) zout peper | ||
Berei- ding |
De spinazie goed wassen en heel laten. Uien, knoflook en paprika fijnsnijden. De tomaat in stukken. Fruit in wat olie de trassi, uien, knoflook en paprika voor circa 1 minuut/ Doe er dan het gehakt bij totdat dit bruin en korrelig is. Zet het vuur laag en doe er de spinazie bij. Nog circa 5 minuten laten doorbakken. Intussen wel afkruiden en de tomaat meesmoren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1091 KiloJoules 260 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 17 gram 9 gram |