culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Babi Taotjo (Gekruid varkensvlees speciaal) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 3 3 2 1 1 1 1 0.50 0.25 - - - |
gram stuks eetlepel teentje theelepel stuks stuks theelepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensvlees (mager) peper (rood) taotjo knoflook laos (poeder) ui paprika (rood) trassi suiker (basterd-,bruin) asem (gebrand) zout nootmuskaat ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Lomboks en ui fijnsnijden. Paprika in blokjes snijden. Knoflook fijnhakken. Fruit in wat olie de ui, knoflook, trassi, lombok (of paprika) en de asem. Is de ui bruin, dan het vlees erbij en croquant laten worden. Hierna wat ketjap, de taotjo en suiker toevoegen. Nu circa 10 minuten laten sudderen en afkruiden met zout en nootmuskaat. Het geheel mag niet te droog worden. Voorkom dit door een weinig water toe te voegen. Niet te groot vuur gebruiken Opdienen bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 149 KiloJoules 35 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 1 gram 2 gram |