culinaire zaken .nl |
Sajor Loddeh | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2 50 50 50 20 6 3 3 2 1 1 0.50 0.50 - - |
deciliter deciliter gram gram gram gram stuks teentje theelepel stuks stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) melk (kokos-) bamboe (scheut) haricot verts petehboon (diepvries) laos (vers) salam (blad) knoflook trassi peper (groen) ui suiker kool (spits-) aubergine peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de bamboescheuten in strips, de aubergine in blokjes, de spitskool in stukken. De uien in halve ringen en de groene lombok in fijne strips. Hak nu de knoflook fijn en voeg deze aan de kokende bouillon met de uien, de groene peper, de trassie, de laos, de salambladeren en de suiker. Voeg hieraan de kokosmelk toen en laat dit zachtjes doorkoken. We koken hierin de groenten gaar, voegen de petehbonen toe en brengen de sajor verder op smaak met peper zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 490 KiloJoules 117 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 6 gram 7 gram |