culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Pollong (Gekruide erwtjes met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 5 2 2 2 1 1 1 1 - |
gram gram centimeter eetlepel eetlepel teentje stuks stuks theelepel theelepel naar smaak |
doperwt (diepvries) garnaal (Hollands,gepeld) santen (blok) asem (water) olie (zonnebloem-) knoflook ui peper (rood) trassi laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Fruit de ui, knoflook, lombok, garnalen, zout en kruiden in de olie. Voeg hieraan erwtjes, asemwater en santen toe. Leg een goed sluitend deksel op de pan en laat het gerecht op een laag vuur gaar koken. Af en toe controleren of het niet te droog wordt. Indien nodig water toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1101 KiloJoules 262 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 18 gram 5 gram |