culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Kol II (Gekruide kool) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 2 2 1 1 1 1 1 |
gram deciliter eetlepel stuks stuks eetlepel teentje theelepel theelepel |
kool (Chinees) bouillon olie (zonnebloem-) wortel ui selderij (blad-) knoflook laos (poeder) sambal oelek | ||
Berei- ding |
Snij de kool (witte, groene, savooie of chinese) in grove snippers. De kool wassen en goed uit laten lekken in vergiet. De kool moet weer bijna droog zijn. Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren. Voeg de uitgeperste knoflook toe. Schep alles goed om en doe de sambal of sambal trassi en kool erbij. Alles blijven omscheppen totdat de kool zacht is geworden. Dan de laos en bouillon toevoegen. Laat alles 2 a 3 minuten zachtjes doorkoken. Schep vlak voor het opdienen de reepjes wortel erdoor. Het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal en strooi de bladselderij er overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 301 KiloJoules 72 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 2 gram 1 gram |