culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Kol II
(Gekruide kool)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
2
2
1
1
1
1
1
gram
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
kool (Chinees)
bouillon
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
wortel
ui ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
sambal oelek
Berei-
ding
Snij de kool (witte, groene, savooie of chinese) in grove snippers. De kool wassen en goed uit laten lekken in vergiet. De kool moet weer bijna droog zijn. Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren. Voeg de uitgeperste knoflook toe. Schep alles goed om en doe de sambal of sambal trassi en kool erbij. Alles blijven omscheppen totdat de kool zacht is geworden. Dan de laos en bouillon toevoegen. Laat alles 2 a 3 minuten zachtjes doorkoken. Schep vlak voor het opdienen de reepjes wortel erdoor. Het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal en strooi de bladselderij er overheen.
Voedings-
waarde
Energie301 KiloJoules
72 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
2 gram
1 gram