culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Katjang Pandjang
(Gekruide boontjes met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
1.50
50
3
2
1
1
1
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
teentje
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
varkensvlees
santen ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
trassi
salam (blad)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De blokjes vlees vooraf kruiden met wat zout, peper, nootmuskaat en laos. Trek in 3/2 liter water bouillon van het vlees (de blokjes moeten erg klein zijn). De boontjes kan men intussen half gaar koken en laten uitlekken. Fruit in wat olie de uien, knoflook en de trassi. Doe er dan de garnalen bij. Is het vlees gaar, doe er dan het gefruite garnalenmengsel bij. Daarna de uitgelekte boontjes. Op een klein vuur circa 15 minuten met de santen laten koken.
Voedings-
waarde
Energie1479 KiloJoules
352 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
19 gram
2 gram