culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Katjang Pandjang (Gekruide boontjes met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 1.50 50 3 2 1 1 1 - - - |
gram gram deciliter gram stuks teentje theelepel theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) varkensvlees santen garnaal (Hollands,gepeld) ui knoflook laos (poeder) trassi salam (blad) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De blokjes vlees vooraf kruiden met wat zout, peper, nootmuskaat en laos. Trek in 3/2 liter water bouillon van het vlees (de blokjes moeten erg klein zijn). De boontjes kan men intussen half gaar koken en laten uitlekken. Fruit in wat olie de uien, knoflook en de trassi. Doe er dan de garnalen bij. Is het vlees gaar, doe er dan het gefruite garnalenmengsel bij. Daarna de uitgelekte boontjes. Op een klein vuur circa 15 minuten met de santen laten koken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1479 KiloJoules 352 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 19 gram 2 gram |