culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Djampoeradoek (Gekruide kool met ei en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 5 2 2 2 1 1 - |
gram gram centimeter theelepel eetlepel stuks stuks stuks naar smaak |
kool (wit) garnaal (Hollands,gepeld) santen (blok) trassi olie (zonnebloem-) ei (kip) ui (rood) peper (rood) zout | ||
Berei- ding |
Fruit de kleingesneden ui en lombok in de olie. Dan de trassi, kool, zout en zoveel kokend water toevoegen, dat de massa net niet onder staat. Laat dit even koken. Klop de eieren en voeg dit samen met de garnalen en de santen toe. Laat dit koken tot het gerecht bijna gaar en droog is. De kool mag niet te zacht zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 936 KiloJoules 223 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 12 gram 1 gram |