culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Boontjes
(Gekruide sperziebonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
2
2
1
1
1
1
gram
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
teentje
theelepel
theelepel
boon (sperzie-,vers)
bouillon
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
sambal oelek
Berei-
ding
Snij de boontjes in stukjes van 3 a 4 centimeter en was ze. Fruit de ui in de olie totdat hij begint te verkleuren. Alles goed omscheppen en de uitgeperste knoflook toevoegen. Vervolgens de sambal of sambal trassi en de boontjes erbij. Alles weer goed omscheppen en de laos en wat later de bouillon toevoegen.

Laat het gedurende 8 tot 10 minuten zachtjes koken. Schep vlak voor het opdienen de reepjes tomaat erdoor. Dien de sajoer op in een voorverwarmde schaal en garneer het gerecht met een tot bloem gesneden spaanse peper.
Voedings-
waarde
Energie440 KiloJoules
105 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
3 gram
1 gram