culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Boontjes (Gekruide sperziebonen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 2 2 1 1 1 1 |
gram deciliter eetlepel stuks stuks teentje theelepel theelepel |
boon (sperzie-,vers) bouillon olie (zonnebloem-) tomaat ui knoflook laos (poeder) sambal oelek | ||
Berei- ding |
Snij de boontjes in stukjes van 3 a 4 centimeter en was ze. Fruit de ui in de olie totdat hij begint te verkleuren. Alles goed omscheppen en de uitgeperste knoflook toevoegen. Vervolgens de sambal of sambal trassi en de boontjes erbij. Alles weer goed omscheppen en de laos en wat later de bouillon toevoegen. Laat het gedurende 8 tot 10 minuten zachtjes koken. Schep vlak voor het opdienen de reepjes tomaat erdoor. Dien de sajoer op in een voorverwarmde schaal en garneer het gerecht met een tot bloem gesneden spaanse peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 440 KiloJoules 105 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 1 gram |