culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Andijvie (Gekruide andijvie) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 100 3 1 1 1 1 |
gram gram gram eetlepel theelepel stuks eetlepel teentje |
andijvie varkensvlees (mager) garnaal (Hollands,gepeld) olie (zonnebloem-) ve-tsin ui ketjap (manis) knoflook | ||
Berei- ding |
Olie heet maken en de ktejap hierin schroeien, direct daarna het vlees, uien, knoflook en ve-tsin toevoegen en circa 4 minuten laten fruiten. Dan de garnalen met wat peper en zout en een kopje water erbij. Zodra alles kookt, gaat de andijvie erbij en goed doormengen. Het vuur wordt gedoofd. De pan blijft heet genoeg om de andijvie gaar, maar knapperig te houden. In plaats van andijvie kan ook chinese kool gebruikt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 479 KiloJoules 114 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 7 gram 5 gram |