culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Andijvie
(Gekruide andijvie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
200
100
3
1
1
1
1
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
teentje
andijvie ingrediënt info
varkensvlees (mager)
garnaal (Hollands,gepeld)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ve-tsin
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
Berei-
ding
Olie heet maken en de ktejap hierin schroeien, direct daarna het vlees, uien, knoflook en ve-tsin toevoegen en circa 4 minuten laten fruiten. Dan de garnalen met wat peper en zout en een kopje water erbij. Zodra alles kookt, gaat de andijvie erbij en goed doormengen. Het vuur wordt gedoofd. De pan blijft heet genoeg om de andijvie gaar, maar knapperig te houden. In plaats van andijvie kan ook chinese kool gebruikt worden.
Voedings-
waarde
Energie479 KiloJoules
114 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
7 gram
5 gram