culinaire zaken .nl |
Sajoer Tahoe (Gekruide tahoe met kip en tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 2 1 1 1 1 1 1 - |
gram gram eetlepel stuks blaadje eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak |
kip tempe olie (zonnebloem-) tahoe foelie (poeder) selderij (blad-) ui peterselie (vers) salam (blad) zout | ||
Berei- ding |
Ui snipperen. Tahoe wordt 1 blok gebruikt. Maak een bouillon van de kip met de specerijen en zout. Snij de plakjes tahoe in dobbelsteentjes en doe dit ook met de tempeh. Tahoe en tempeh worden dan in de olie licht gefruit. Voeg hieraan de bouillon en de stukjes kip toe. Strooi vlak voor het opdienen er de fijngehakte selderie en peterselie overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1254 KiloJoules 299 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 29 gram 1 gram |