culinaire zaken .nl |
Sajoer Pedoh (Gekruide vis met groenten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 50 5 4 3 3 2 2 1 1 1 1 1 - |
gram gram gram gram centimeter stuks stuks stuks stuks stuks stuks blik theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
kousenband garnaal (Hollands,gepeld) tempe petehboon (diepvries) santen (blok) ui vis (gezouten) kemirie (noot) peper (rood) peper (groen) aubergine mais (blik) trassi asem (zonder pit) olie (zonnebloem-) zout | ||
Berei- ding |
Ontdoe de vis van de graten. Snij alle overige ingredienten zeer fijn. Fruit de uien, lomboks, kemiries en de trassi in de olie en blus dit af met 0.5 liter water. Dan de rest van de ingredienten toevoegen, met uitzondering van de asem en santen, waarna alles aan de kook gebracht wordt. Als de groenten gaar zijn wordt de santen en asem toegevoegd. De sajoer nog enkele minuten laten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1553 KiloJoules 370 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 21 gram 9 gram |