culinaire
zaken
.nl
Sajoer Oblok-Oblok II
(Gekruide groenten met tahoe en tempeh)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
200
75
8
3
2
2
1
1
1
0.50
0.50
0.50
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
blok
santen ingrediënt info
kool (wit)
boon (sperzie-,vers)
petehboon (diepvries)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
salam (blad)
peper (rood) ingrediënt info
laos (poeder)
ui ingrediënt info
trassi
bouillon (groente-,tablet
tahoe
tempe
Berei-
ding
Kool in reepjes snijden, bonen wassen en eventueel halveren. Van de lomboks zaadjes en zaadlijsten verwijderen en fijnsnijden. Petehbonen schillen en in vieren snijden. Knoflook, ui, laos en trassi in een keukenmachine fijnmalen. Dit mengsel in een pan doen met bouillontablet, kool, bonen, lombok, petehbonen, salam en santen. Door elkaar mengen en in circa 15 minuten zachtjes gaar koken. Intussen tahoe en tempeh in kleine blokjes snijden en in de hete olie in 10 minuten goudbruin bakken. Voor het opdienen de salam verwijderen en de tahoe en tempeh erdoor scheppen. Even laten doorwarmen zodat alles door en door warm is.
Voedings-
waarde
Energie2813 KiloJoules
670 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
8 gram
4 gram