culinaire zaken .nl |
Sajoer Oblok-Oblok II (Gekruide groenten met tahoe en tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 200 75 8 3 2 2 1 1 1 0.50 0.50 0.50 |
deciliter gram gram gram eetlepel teentje stuks stuks theelepel stuks theelepel stuks stuks blok |
santen kool (wit) boon (sperzie-,vers) petehboon (diepvries) olie (zonnebloem-) knoflook salam (blad) peper (rood) laos (poeder) ui trassi bouillon (groente-,tablet tahoe tempe | ||
Berei- ding |
Kool in reepjes snijden, bonen wassen en eventueel halveren. Van de lomboks zaadjes en zaadlijsten verwijderen en fijnsnijden. Petehbonen schillen en in vieren snijden. Knoflook, ui, laos en trassi in een keukenmachine fijnmalen. Dit mengsel in een pan doen met bouillontablet, kool, bonen, lombok, petehbonen, salam en santen. Door elkaar mengen en in circa 15 minuten zachtjes gaar koken. Intussen tahoe en tempeh in kleine blokjes snijden en in de hete olie in 10 minuten goudbruin bakken. Voor het opdienen de salam verwijderen en de tahoe en tempeh erdoor scheppen. Even laten doorwarmen zodat alles door en door warm is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2813 KiloJoules 670 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 8 gram 4 gram |