culinaire
zaken
.nl
Sajoer Lodeh Bandoeng
(Gekruide groenten uit Bandoeng)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
250
1.50
150
100
10
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
kool (wit)
varkensvlees (mager)
boon (sperzie-,vers)
santen ingrediënt info
tauge ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
wortel
salam (blad)
ui ingrediënt info
kentjoer (poeder)
bouillon (tablet)
knoflook ingrediënt info
asem (gebrand) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Trek in 1 liter water, waarin de stukjes vlees, kentjoer, bouillonblokje en salam, een bouillon en zet op een klein vuur. Fruit in wat olie de uien, knoflook en de garnalen. Doe dit met alle groenten in de bouillon. Vergeet het stukje asem niet. Als laatste het kopje santen erbij en alles goed gaar koken. Een sajoer wordt altijd bij witte rijst gegeten.
Voedings-
waarde
Energie970 KiloJoules
231 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
12 gram
3 gram