culinaire zaken .nl |
Sajoer Lodeh Bandoeng (Gekruide groenten uit Bandoeng) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 250 1.50 150 100 10 2 2 1 1 1 1 - - |
gram gram gram deciliter gram gram stuks stuks stuks theelepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
kool (wit) varkensvlees (mager) boon (sperzie-,vers) santen tauge garnaal (Hollands,gepeld) wortel salam (blad) ui kentjoer (poeder) bouillon (tablet) knoflook asem (gebrand) zout peper | ||
Berei- ding |
Trek in 1 liter water, waarin de stukjes vlees, kentjoer, bouillonblokje en salam, een bouillon en zet op een klein vuur. Fruit in wat olie de uien, knoflook en de garnalen. Doe dit met alle groenten in de bouillon. Vergeet het stukje asem niet. Als laatste het kopje santen erbij en alles goed gaar koken. Een sajoer wordt altijd bij witte rijst gegeten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 970 KiloJoules 231 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 12 gram 3 gram |