culinaire zaken .nl |
Sajoer Lobak (Gekruide groenten met kip) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 100 25 2 2 2 2 1 1 1 1 - - |
gram stuks gram gram eetlepel eetlepel theelepel stuks stuks stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kippenpoulet kool (spits-) peultjes boter (bak-) selderij (blad-) ketjap (manis) djahe kruidnagel prei rettich foelie (blad) ui peper zout | ||
Berei- ding |
Trek van het kippenvlees een bouillon. Snij de rettich in schijfjes, snipper de ui, de prei en de kool. Fruit de kruiden met de peultjes en wat suiker naar smaak in de boter op een lage vlam circa 5 minuten. Dan de schijfjes rettich hier doorheen roeren. Het geheel gaat nu in de bouillon. Laat de bouillon weer aan de kook komen en 5 minuten sudderen. Tenslotte de kool, prei, selderie en ketjap in de pan en laten koken tot deze groenten gaar zijn. Naar smaak wat citroensap toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 82969 KiloJoules 19755 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1441 gram 973 gram 1276 gram |