culinaire zaken .nl |
Sajoer Kim-Loh (Gekruide groenten met rundvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 100 50 50 12 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram gram stuks teentje stuks theelepel stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
runderpoulet tauge peultjes champignon sedep malam boter (bak-) salam (blad) knoflook ui laos (poeder) prei ketjap (manis) trassi suiker peper zout | ||
Berei- ding |
Prei grof snijden. Er worden Chinese champignons gebruikt. Trek een bouillon van de poelet, de champignons en sedep malam. De ui heel fijn snipperen en vermeng dit met de uitgeknepen knoflook en de trassi. Fruit dit mengsel met de prei, laos, zout en peper in de boter. Vervolgens voegt men dit toe aan de bouillon. Giet de ketjap eveneens in de bouillon en laat die met de deksel op de pan circa 10 minuten sudderen. Tenslotte gaan de peultjes en tauge in de bouillon. De tauge en peultjes moeten knapperig blijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 532 KiloJoules 127 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 5 gram 4 gram |