culinaire
zaken
.nl
Sajoer Kim-Loh
(Gekruide groenten met rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
100
50
50
12
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderpoulet
tauge ingrediënt info
peultjes
champignon ingrediënt info
sedep malam
boter (bak-)
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
laos (poeder)
prei
ketjap (manis)
trassi
suiker
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Prei grof snijden. Er worden Chinese champignons gebruikt.

Trek een bouillon van de poelet, de champignons en sedep malam. De ui heel fijn snipperen en vermeng dit met de uitgeknepen knoflook en de trassi. Fruit dit mengsel met de prei, laos, zout en peper in de boter. Vervolgens voegt men dit toe aan de bouillon. Giet de ketjap eveneens in de bouillon en laat die met de deksel op de pan circa 10 minuten sudderen. Tenslotte gaan de peultjes en tauge in de bouillon. De tauge en peultjes moeten knapperig blijven.
Voedings-
waarde
Energie532 KiloJoules
127 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
5 gram
4 gram