culinaire zaken .nl |
Sajoer Kerrie (Gekruide groenten met kerrie en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 1.50 100 7.50 6 3 3 2 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 - |
gram gram deciliter gram centiliter stuks stuks eetlepel theelepel teentje theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) kool (wit) santen garnaal (Hollands,gepeld) bouillon wortel aardappel ui kerrie (poeder) knoflook sap (citroen-) sambal oelek laos (poeder) komijn djahe ketoembar zout | ||
Berei- ding |
Snij de witte kool in kleine stukjes. Snij de boontjes in klein stukjes. Hak de knoflook fijn. Snij de wortelen in dunne schijfjes. Snij de aardappelen in blokjes van circa 2 centimeter. Fruit in wat olie de ui, knoflook, ketoembar, laos, djahe, djinten, wat sambal en de garnalen. Voeg daarna de bouillon, groenten en de santen (Melk) toe. Laat dit zachtjes koken. Maak het verder af met wat zout en citroensap. De stukjes aardappel niet te zacht laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 998 KiloJoules 238 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 10 gram 3 gram |