culinaire zaken .nl |
Sajoer Katjang Kol Ajam (Gekruide kool met boontjes en kip) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
850 500 400 2 1 1 1 1 1 - - - |
gram gram gram stuks theelepel teentje theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kip boon (sperzie-,vers) kool (wit) ui ketoembar knoflook trassi salam (blad) komijn peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Kook de kip gaar met wat zout en het blaadje salam. Is de kip gaar, pluk dan het vlees eraf en laat het uitlekken. In de helft van de bouillon kookt men de witte kool half gaar. In de andere helft de boontjes half gaar. Fruit in wat olie de trassi, ui, ketoembar, knoflook en de djinten tot de uien bruin zijn. Voeg nu de kip toe en maak af met de overige kruiden. Ondertussen zijn de witte kool en boontjes uitgelekt en kunnen worden toegevoegd. Laat alles op een klein vuur met een paar kopjes bouillon nog even sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2242 KiloJoules 534 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 69 gram 1 gram |