culinaire zaken .nl |
Sajoer Kaki Babi Ketjap (Gekruide groenten met varkenspoot) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 150 3 2 2 1 1 1 1 1 - |
gram gram stuks stuks eetlepel theelepel teentje stuks theelepel theelepel naar smaak |
tauge boon (sperzie-,vers) varkenspoot ui ketjap (manis) komijn knoflook wortel ketoembar trassi zout | ||
Berei- ding |
Kook de poten gaar en snij ze in vieren. Uit laten lekken en de bouillon bewaren. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien (in dunne reepjes). Doe er dan de stukken poot bij en kruid af naar smaak. Giet er dan de ketjap bij en laat dit even intrekken. Nu nog 4 kopjes bouillon en de groenten toevoegen behalve de tauge. Indien het vlees zacht genoeg is, dan de tauge erbij. De andere groenten mogen ook niet te zacht worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 193 KiloJoules 46 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 3 gram 2 gram |