culinaire zaken .nl |
Sajoer Goele Boontjes (Gekruide boontjes met vleeskrabbetjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 3 3 2 2 1 1 1 1 1 |
gram gram deciliter teentje eetlepel stuks theelepel stuks theelepel theelepel stuks |
varkenskrabbetjes boon (sperzie-,vers) santen knoflook meel (rijst-) salam (blad) kurkuma (poeder) ui komijn ketoembar sereh (vers) | ||
Berei- ding |
Kook de krabbetjes in ruim water even op en haal ze eruit. In de overgebleven bouillon kookt men de boontjes bijna gaar. Vermeng de kruiden met de rijstebloem, sereh en de salam. Kook dit met 1 kopje dikke santen en het vlees verder op. Als laatste de boontjes en de rest van de santen erbij en op een klein vuur gaarkoken. Laat de boontjes niet te zacht worden. Eventueel wat bouillon toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2034 KiloJoules 484 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 39 gram 2 gram |