culinaire
zaken
.nl
Sajoer Goele Boontjes
(Gekruide boontjes met vleeskrabbetjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
3
3
2
2
1
1
1
1
1
gram
gram
deciliter
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
varkenskrabbetjes
boon (sperzie-,vers)
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
meel (rijst-)
salam (blad)
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
komijn
ketoembar
sereh (vers)
Berei-
ding
Kook de krabbetjes in ruim water even op en haal ze eruit. In de overgebleven bouillon kookt men de boontjes bijna gaar. Vermeng de kruiden met de rijstebloem, sereh en de salam. Kook dit met 1 kopje dikke santen en het vlees verder op. Als laatste de boontjes en de rest van de santen erbij en op een klein vuur gaarkoken. Laat de boontjes niet te zacht worden. Eventueel wat bouillon toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie2034 KiloJoules
484 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
39 gram
2 gram