culinaire zaken .nl |
Sajoer Godok Santen (Gekruide groenten in santen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4.50 2.25 150 150 100 6 4 3 3 3 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
deciliter deciliter gram gram gram stuks stuks stuks teentje stuks stuks stuks theelepel stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
santen santen boon (sperzie-,vers) kool (wit) garnaal (Hollands,gepeld) peteh (boon) tomaat djeroek poeroet knoflook kemirie (noot) peper (rood) aubergine ketoembar ui trassi ve-tsin djahe zout | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook. Als de uien bruin zijn, doe er dan de petehbonen, lombok (in dunne ringen) en djeroek poeroet bij. Zet het vuur laag en giet er dan de dunne santen (4.50 dl.) bij. Als het begint te koken dan de garnalen (in stukjes). Aubergine (in dobbelstenen), kool, gehalveerde bonen, ketoembar, djahe, ve-tsin, kemirie (fijngestampt) en zout erbij. Indien de kool en bonen half gaar zijn, de tomaten (in partjes) en dikke santen toevoegen. Nog even laten doorsudderen. Serveer met witte rijst, een vleesgerecht, kipgerecht en sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3059 KiloJoules 728 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 18 gram 10 gram |