culinaire
zaken
.nl
Sajoer Godok Santen
(Gekruide groenten in santen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4.50
2.25
150
150
100
6
4
3
3
3
2
1
1
1
1
0.50
0.50
-
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
santen ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
kool (wit)
garnaal (Hollands,gepeld)
peteh (boon)
tomaat ingrediënt info
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ketoembar
ui ingrediënt info
trassi
ve-tsin
djahe
zout
Berei-
ding
Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook. Als de uien bruin zijn, doe er dan de petehbonen, lombok (in dunne ringen) en djeroek poeroet bij. Zet het vuur laag en giet er dan de dunne santen (4.50 dl.) bij. Als het begint te koken dan de garnalen (in stukjes). Aubergine (in dobbelstenen), kool, gehalveerde bonen, ketoembar, djahe, ve-tsin, kemirie (fijngestampt) en zout erbij. Indien de kool en bonen half gaar zijn, de tomaten (in partjes) en dikke santen toevoegen. Nog even laten doorsudderen. Serveer met witte rijst, een vleesgerecht, kipgerecht en sambal.
Voedings-
waarde
Energie3059 KiloJoules
728 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
18 gram
10 gram