culinaire zaken .nl |
Sajoer Boontjes II (Gekruide boontjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 2 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter deciliter theelepel eetlepel gram theelepel stuks theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) water bouillon laos (poeder) olie (zonnebloem-) santen sap (citroen-) ui sambal oelek suiker knoflook (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Fruit de ui, met de sambal, knoflookpoeder, laos, suiker en wat zout. Voeg er de bouillon en boontjes aan toe. Laat de groenten dan bijna gaar worden. De santen (2 eetlepels), citroensap en het water dan toevoegen en nog even laten koken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 468 KiloJoules 111 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 1 gram |