culinaire
zaken
.nl
Sajoer Boontjes I
(Gekruide boontjes met kipfilet)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
150
2
2
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
gram
stuks
teentje
theelepel
theelepel
stuks
stuks
gram
theelepel
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
bouillon (kippen-)
kipfilet
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
ketoembar
ui ingrediënt info
sereh (vers)
santen ingrediënt info
komijn
zout
Berei-
ding
Kook het vlees (in reepjes) in de bouillon, daarna uit laten lekken. Kook in de bouillon de boontjes halfgaar. Fruit de ui, knoflook, djinten, ketoembar, koenjit en wat zout. Voeg dan de sereh, salam en santen (1 eetlepel) toe. Schep tot slot de boontjes en het vlees er doorheen en even laten doorsudderen.
Voedings-
waarde
Energie386 KiloJoules
92 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
12 gram
1 gram