culinaire zaken .nl |
Sajoer Boontjes I (Gekruide boontjes met kipfilet) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 150 2 2 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter gram stuks teentje theelepel theelepel stuks stuks gram theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) bouillon (kippen-) kipfilet salam (blad) knoflook kurkuma (poeder) ketoembar ui sereh (vers) santen komijn zout | ||
Berei- ding |
Kook het vlees (in reepjes) in de bouillon, daarna uit laten lekken. Kook in de bouillon de boontjes halfgaar. Fruit de ui, knoflook, djinten, ketoembar, koenjit en wat zout. Voeg dan de sereh, salam en santen (1 eetlepel) toe. Schep tot slot de boontjes en het vlees er doorheen en even laten doorsudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 386 KiloJoules 92 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 12 gram 1 gram |