culinaire zaken .nl |
Roedjak Oedang Karang (Gekookte kreeft in saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 |
stuks eetlepel stuks gram stuks eetlepel stuks stuks eetlepel stuks |
peperkorrel olie (zonnebloem-) laurier (blad) kreeft citroen azijn ui peper (rood) suiker komkommer | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 kreeft. De maat voor de peperkorrels is 1 eetlepel. De ui wordt in schijfjes gesneden. Kook de kreeft gaar in ruim water, zout, azijn, ui, laurier en peperkorrels. Laat hem koud worden in het kooknat. Haal hem uit de pan en snij hem in schijfjes. Doe hier de in schijfjes gesneden komkommer en lombok bij. Giet dan de olie en het citroensap (uitgeperste citroen) erover. Voeg suiker naar smaak toe en roer alles goed door elkaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 359 KiloJoules 85 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 1 gram 1 gram |