culinaire
zaken
.nl
Roedjak Oedang Karang
(Gekookte kreeft in saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
stuks
eetlepel
stuks
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
peperkorrel ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
laurier (blad)
kreeft
citroen
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
suiker
komkommer
Berei-
ding
We gebruiken 1 kreeft. De maat voor de peperkorrels is 1 eetlepel. De ui wordt in schijfjes gesneden. Kook de kreeft gaar in ruim water, zout, azijn, ui, laurier en peperkorrels. Laat hem koud worden in het kooknat. Haal hem uit de pan en snij hem in schijfjes. Doe hier de in schijfjes gesneden komkommer en lombok bij. Giet dan de olie en het citroensap (uitgeperste citroen) erover. Voeg suiker naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.
Voedings-
waarde
Energie359 KiloJoules
85 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
1 gram
1 gram