culinaire zaken .nl |
Rendang Telor (Gekruide eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 4 3 2 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 - |
deciliter stuks gram stuks stuks teentje theelepel stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
santen ei (kip) suiker (Javaans) salam (blad) ui knoflook sambal oelek sereh (vers) kurkuma (poeder) djahe laos (poeder) zout | ||
Voor- berei- ding |
Kook de eieren hard en verwijder de schil. | |||
Berei- ding |
De knoflook wordt uitgeperst. De ui wordt gesnipperd. We gebruiken dunne santen. Neem een dikke stopnaald en prik zoveel mogelijk gaatjes in de eieren. Breng 1 deciliter water aan de kook. Voeg uien, knoflook, sambal, koenjit, laos, salam, djahe, sereh, suiker en zout toe. Laat dit 5 minuten boven een matig vuur zachtjes doorkoken. Doe er dan de santen bij en leg de eieren in de saus. Laat alles zachtjes doorkoken totdat vrijwel al het vocht verdampt is en de eieren zijn omgeven door een brijachtige massa. Verwijder salam en sereh. Dien de eieren met aanhangende brij op in een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1076 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 9 gram 2 gram |