culinaire zaken .nl |
Raita (yoghurtsalade met uien en munt) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 3 3 0.50 0.38 - - |
deciliter stuks eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
yoghurt ui (voorjaars-) munt (blad) suiker komijn peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Klop de yoghurt glad en roer er dan de rest van de ingredienten door. Klop 1 minuut door en zet in de koelkast. Voeg er voor een romiger saus eventueel 2 eetlepels slagroom aan toe. Geef als bijgerecht. De volgende ingredienten lenen zich ook uitstekend voor een yoghurt bijgerecht: fijngehakte tomaat of ananas, geraspte komkommer, gekookte doperwtjes met munt, gekookte, in blokjes gesneden aardappel, geraspte appel en gehakte banaan. De yoghurtsalade kan echter ook gewoon met wat specerijen op smaak gebracht worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 331 KiloJoules 79 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 5 gram 0 gram |