culinaire
zaken
.nl
Raita
(yoghurtsalade met uien en munt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
3
3
0.50
0.38
-
-
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
yoghurt
ui (voorjaars-) ingrediënt info
munt (blad) ingrediënt info
suiker
komijn
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Klop de yoghurt glad en roer er dan de rest van de ingredienten door. Klop 1 minuut door en zet in de koelkast. Voeg er voor een romiger saus eventueel 2 eetlepels slagroom aan toe. Geef als bijgerecht. De volgende ingredienten lenen zich ook uitstekend voor een yoghurt bijgerecht: fijngehakte tomaat of ananas, geraspte komkommer, gekookte doperwtjes met munt, gekookte, in blokjes gesneden aardappel, geraspte appel en gehakte banaan. De yoghurtsalade kan echter ook gewoon met wat specerijen op smaak gebracht worden.
Voedings-
waarde
Energie331 KiloJoules
79 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
5 gram
0 gram