culinaire zaken .nl |
Pergadel Ikan Dan Oedang (Frikadellen van vis en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 6 4 2 2 1 1 1 |
gram gram eetlepel stuks eetlepel stuks stuks teentje stuks |
wijting (filet) garnaal (Hollands,gepeld) meel (paneer-) aardappel olie (zonnebloem-) ei (kip) ui knoflook citroen | ||
Berei- ding |
De aardappels dienen gekookt te zijn. De ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. De citroen wordt in plakjes gesneden. We gebruiken zwarte peper uit de molen. Spoel de vis af. Breng 5 deciliter water aan de kook en voeg 2 theelepels zout en de citroen toe. Laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken. Leg de vis in het hete vocht en laat dit nog 2 minuten doorkoken. Laat daarna de vis afkoelen in het kookvocht. Neem de afgekoelde vis uit de pan en laat het uitlekken. Prak de vis hierna fijn. Hak de garnalen eveneens fijn. Fruit de ui totdat deze begint te verkleuren. Voeg de knoflook toe en strooi er wat zout en peper (uit de molen) overheen. Schep alles goed om. Neem de pan van het vuur en voeg het visvlees, garnalen en 1 losgeroerd ei toe. Schep er zoveel aardappelkruim doorheen totdat het een min of meer samenhangende massa wordt. Laat het mengsel koud worden. Vorm van het mengsel 12 frikadellen. Haal ze door het losgeroerde ei en wentel ze door de paneermeel. Verhit de frituurolie en bak hierin de frikadellen snel goudbruin. Niet meer dan 3 tot 4 frikadellen tegelijk, anders koelt de olie te snel af. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1041 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 15 gram 3 gram |